Over ons

Het bedrijf is in 1989 opgericht door Wim Wolthuis, die daarvoor in loondienst was bij firma T.F. Boven te Meppel. Toen Boven met het bedrijf stopte besloot Wim voor zichzelf te beginnen en nam hij de vaste klantenkring over waar hij toen al zo’n 10 jaar over de vloer kwam. Het grootste deel van deze klanten doet nu nog steeds zaken met E.S. Meppel, wat veel zegt over de kwaliteit die wij altijd weer weten te leveren.

In 2000 werd Wim vergezeld door zijn zoon Arjan Wolthuis, die na het afronden van zijn opleiding en stages bij diverse elektrotechnische bedrijven bij hem in loondienst trad. Na verloop van tijd zag Arjan zoveel potentie in het bedrijf dat hij in 2012 besloot om toe te treden tot de VOF, met als doel / de gedachte om het bedrijf op termijn van zijn vader over te nemen.

Met in het achterhoofd dat klanten steeds vaker vragen of E.S. Meppel ook installatiewerk kan uitvoeren (gas, water, verwarming, enz.) is in 2013 ook schoonzoon en zwager Arnoud Meer toegetreden tot de VOF. Hij is sinds 1996 werkzaam in de installatietechniek, zowel in de uitvoering als werkvoorbereiding, in hele kleine en hele grote projecten.

We kunnen dus met recht zeggen dat wij een gezond familiebedrijf zijn, waar u voor alle facetten van het vak terecht kunt.

Wim geniet vanaf 2014 van zijn welverdiende pensioen en Arjan en Arnoud besluiten om het bedrijf verder te laten groeien. Het steeds groter wordende aandeel installatietechniek in woningen, de vraag naar technisch geschoolde mensen, het woningtekort en de energietransitie geven hier een goede basis voor.

In 2024 rijden er 8 monteurs rond in de opvallende grijze bussen met blauwe letters van E.S. Meppel. Het gevolg is wel dat we uit onze oude locatie op de Galgenkampsweg gegroeid zijn en het bedrijf vestigt zich in dat jaar aan de Douwenmaat 6 in Meppel. Het nieuwe pand biedt voldoende ruimte voor eventuele verdere uitbreiding in de komende jaren.

Certificaten & Erkenningen

VCA gecertificeerd

“Steeds vaker wordt op locaties het VCA certificaat verplicht gesteld. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen.”

VCA gecertificeerd

‘Steeds vaker wordt op locaties het VCA certificaat verplicht gesteld. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen.’

InstallQ erkend installateur

‘Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ. Om dit doel te bereiken, ontwikkelt en beheert de stichting (certificerings)regelingen en verleent InstallQ erkenningen aan vakbekwame installatiebedrijven.‘

Lees meer

Lid van Techniek Nederland

‘Techniek Nederland wil de leden op een professionele, slagvaardige en klantgerichte manier ondersteunen. Met duurzaamheid hoog in het vaandel. 

Voor de leden bieden we een platform voor kennisuitwisseling. Techniek Nederland staat garant voor service, vakmanschap en kwaliteit voor de opdrachtgevers van onze leden.‘

Lees meer

S-BB Erkend leerbedrijf

‘Samen zorgen we voor de vakmensen van de toekomst’

Bent u op zoek naar experts op het gebied van installatie?